UPDATE: verhuizingen en het Coronavirus (COVID-19)

Scroll naar beneden voor de laatste update van februari 2022!

Wij kunnen ons voorstellen dat je jezelf misschien afvraagt hoe het zit met je verhuizing in verband met het coronavirus en de maatregelen die de overheid heeft ingesteld. Graag geven wij je duidelijkheid.

Alle verhuizingen die op de planning staan gaan door zoals overeengekomen, tenzij de klant dit graag wil uitstellen. Ben je nog niet toe aan je verhuizing, maar wil je wel een intake doen? Wij bieden vanaf nu ook gratis online videotaxaties aan. 

Gezien de actuele situatie rond het coronavirus zijn wel enkele aandachtspunten van belang tijdens verhuizingen. Ter bescherming van onze klanten en onze eigen medewerkers, volgen wij de hygiënerichtlijnen van het RIVM. Dat zijn de volgende:

Hygienerichtlijnen

  1. Regelmatig handen wassen met water en zeep.
  2. Hoesten en niesen in de binnenkant van de elleboog.
  3. Gebruik van papieren zakdoekjes.
  4. Geen handen schudden (hoezeer wij ook respect voor je hebben als onze klant).
  5. Minimaal 1,5 meter afstand houden tot andere mensen.
  6. Ons personeel draagt een mondkapje tijdens de verhuizing.

Graag vragen wij ook aan jou als klant om deze richtlijnen zo goed mogelijk op te volgen!

verhuizen mondkapjes corona

Eén persoon aanwezig

Om de kans op een eventuele besmetting van het coronavirus te minimaliseren willen wij vragen aan onze klanten om met maximaal één persoon aanwezig te zijn tijdens de verhuizing. 

Is er tijdens de verhuizing iemand die last heeft van koorts in combinatie met luchtwegklachten? Dan willen wij dat graag voor aanvang van de verhuizing weten! Om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen volgen wij de instructies van de lokale GGD en zullen wij helaas de persoon vriendelijk moeten vragen om het pand te verlaten totdat de verhuizing gereed is. Ook zal ons verhuisteam zich uit voorzorg extra beschermen. Niets ten nadele van de klant, maar onze veiligheid staat voorop.

Verhuizing liever uitstellen?

Er is uiteraard ook de mogelijkheid om de verhuizing uit te stellen. Daarover zullen dan nieuwe afspraken worden gemaakt. Wij beseffen dat dit wellicht een probleem kan geven met goederen die verwijderd moeten worden van het laadadres. Wij beschikken over prima opslagfaciliteiten om je goederen droog en veilig op te slaan en bieden je graag een passende oplossing aan!

het coronavirus en verhuizingen via De Jong

Grenzen dicht?

Update maart 2020: De komende tijd zal de verwachting zijn dat steeds meer landen in ‘lockdown’ gaan. Ook bij De Jong Verhuizingen zullen wij daar last van gaan krijgen. Ondanks het feit dat het vervoer van de goederen over de grenzen in bijna alle gevallen door mag gaan, hebben wij besloten om het buitenland in de eerste helft van april zo veel mogelijk te mijden.

Update 15 april 2020: Vanaf half april hervatten wij onze ritten weer naar buitenlandse bestemmingen. Het gaat dan met name om onze ritten naar Scandinavië. Deze verhuizingen zullen gewoon doorgang kunnen vinden. 

Update 26 mei 2020: Voor Nederland geldt dat ALLE verhuizingen doorgang kunnen vinden mits je je blijft houden aan de eerdergenoemde regels. Inmiddels zijn vele andere landen de maatregelen langzaam weer aan het versoepelen. Dit biedt meer mogelijkheden voor onze emigraties. Naar Scandinavië loopt alles sinds april alweer volledig door. Vanaf nu is het bijvoorbeeld ook mogelijk om overzees te verhuizen (neem als vb. Amerika).

Update 20 juli 2020: Alle verhuizingen in zowel binnen- als buitenland gaan door volgens planning. Onder verhuizingen naar het buitenland vallen alle verhuizingen wereldwijd! 

Update 15 december 2020: Nog altijd gaan alle verhuizingen in binnen- en buitenland door! Ook tijdens de 'harde lockdown' die momenteel in Nederland geldt. Wel zullen onze medewerkers vanaf december mondkapjes dragen tijdens de verhuizingen en vragen wij aan onze klanten om met maximaal één gezond persoon aanwezig te zijn. 

Update juli 2021: Alle verhuizingen in binnen- en buitenland gaan door volgens de hygiëne regels van het RIVM. Onze medewerkers zullen mondkapjes dragen mocht dat gewenst zijn door onze klanten.

Update 25 februari 2022: Alle verhuizingen vinden al langere tijd gewoon doorgang. Dit blijft gelden voor zowel binnen- als buitenland. Vanaf eind februari 2022 zijn de coronamaatregelen in Nederland zo goed als opgeheven. Onze medewerkers zullen zich aan de basismaatregels blijven houden en desgewenst zal er een mondkapje worden gedragen. 

Bekijk de actuele verhuismogelijkheden per land

Vragen?

Heb jij zelf nog belangrijke vragen? Wij staan voor je klaar! Neem contact op met je persoonlijke verhuisadviseur of bel/mail ons via 0514-591362 of info@dejongverhuizingen.com

Toch liever online informatie? Transport en Logistiek Nederland heeft een liveblog opgesteld.

Corona liveblog Transport en Logistiek Nederland

 

UPDATE: verhuizingen en het Coronavirus (COVID-19)