Piano verhuizen

Piano’s en vleugels verhuizen is echt specialistenwerk. Het zijn zware moeilijk handelbare objecten – een vleugel kan wel 400 kilo wegen. Verder zijn de instrumenten erg gevoelig voor temperatuurwisselingen en voor veranderingen in de luchtvochtigheid. De Jong Verhuizingen vervoert uw piano of vleugel in een speciale gewatteerde hoes en met een luchtgeveerde verhuiswagen.

Zo voorkomt u schade aan uw piano, aan de woning en aan uzelf. Kan uw piano of vleugel nog niet direct naar het nieuwe adres? Wij plaatsen hem zolang in de piano-opslag in een van onze verwarmde en geconditioneerde opslagruimtes. Met onze 24-uurs bewaking kan uw instrument niet in veiliger handen zijn.

Ter voorbereiding van uw piano- of vleugelverhuizing

De Jong Verhuizingen wil graag weten hoe uw piano door de deuren, gangen etc. past. Maak daarom een mal van karton van de zijkant van uw piano, en kijk of het instrument er zijwaarts doorheen past door de mal plat op de grond te houden.

  • Wat voor soort vloeren hebben uw oude en nieuwe adres? Geef de details daarvan door aan ons, dan kunnen wij accurate bescherming meenemen.
  • Is er sprake van een verdieping? In sommige gevallen kan een piano maar op één manier naar binnen. Meestal gaat dit met een ladderlift, soms zelfs met een grote kraan. Informeer ons hierover duidelijk en volledig.

Wilt u meer informatie over het verhuizen van uw piano? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.