Waar een verhuizing toe kan leiden

“De Jong Verhuizingen zit nu in mijn netwerk en ik ben blij dat ik daarop kan bouwen” 

Marjolein Aldus verhuisde eind januari 2023 van Lemmer naar Echtenerbrug. Dit deed zij met de hulp van De Jong Verhuizingen. In november van dat jaar kruisten de wegen van Marjolein en De Jong Verhuizingen weer. Niet voor een eigen verhuizing, maar voor een heel ander doel.

Dat zit namelijk zo. Marjolein: “Ik ben als zzp’er adviseur facilitair en huisvesting in de brede zin van het woord. Met mijn eigen bedrijf Aldus Advies ben ik daarin heel flexibel en kan ik mij aanpassen aan de eisen van de opdrachtgever. Dat was bij de volgende opdracht ook nodig.”

Van prive naar zakelijke verhuizingen

Marjolein ging namelijk vanaf 1 november aan de slag bij een zorginstelling in het midden van het land. Daar helpen ze mensen met complexe problematiek. Vaak zijn dat meerdere zorgvragen ineen, bijvoorbeeld personen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Bij de zorginstelling stond veel werk op haar te wachten, heel veel. “Er moesten binnen een korte tijd meerdere verhuizingen plaatsvinden, omdat er één van de locaties dicht ging die ze op dat moment huurden. Er waren geen voorbereidingen voor gedaan. Dus geen draaiboek en geen verhuisbedrijf die de bewoners kon verhuizen." 

Race tegen de klok

Het was een race tegen de klok voor Marjolein. Wie moest ze inschakelen om in zo’n korte tijd meerdere kwetsbare bewoners te verhuizen? “Tijdens mijn eigen verhuizing viel mij op hoe flexibel De Jong Verhuizingen kon zijn als er zich onverwachte zaken voordeden. Ik had daarom goede ervaringen met ze. Het bedrijf is dan wel in Friesland, maar niet geschoten is altijd mis dacht ik. Peter reageerde gelukkig meteen enthousiast op mijn vraag.”

Verhuizing binnen Friesland

Binnen een week moest de eerste verhuizing al worden geregeld. Er stond een flinke tijdsdruk op. “Alles ging heel vlot. Peter kwam voor de verhuizingen ook kijken om in grote lijnen te zien wat er allemaal moest gebeuren. Alles werd door de partijen goed doorgesproken, maar toch kan het altijd afwijken van de werkelijkheid. Gelukkig wist ik dat De Jong Verhuizingen met de contacten in de regio van Nijmegen altijd kon opschalen, indien er meer verhuizers nodig waren.”

‘Kriskras verhuizing’

Alle verhuizingen verliepen heel vlot. “Op 6 november, vijf dagen nadat ik was begonnen, vond de eerste verhuizing al plaats. Ook op 13 en 16 november én 6 december werden er bewoners verhuist. Omdat het om verstandelijk gehandicapten ging, moest ook vooraf goed worden gekeken wie bij elkaar konden wonen. Het was een ‘kriskras verhuizing’ op het terrein, maar gelukkig is alles binnen de tijdsdruk soepel verlopen, dankzij ons gezamenlijk improvisatievermogen!”

Nieuwe projecten

Voor in de toekomst gaat Marjolein weer de samenwerking met De Jong Verhuizingen aan. “Er staan nog een aantal nieuwe zaken op stapel. Het is nog niet bekend welke data dat zijn, maar nu kunnen wij daar ons wel goed op voorbereiden. Dat is wel prettig. Door mijn werk kom ik op verschillende plekken in het land, ook in de zorg. Nu weet ik dat ik door het hele land De Jong Verhuizingen kan inschakelen. De Jong Verhuizingen zit nu in mijn netwerk en ik ben blij dat ik daarop kan bouwen. Dat geeft een goed gevoel!”

Verhuisteam De Jong

Waar een verhuizing toe kan leiden