Voorbereiding voor je verhuizing?! Wat te doen?

Als je binnen een afzienbare tijd gaat verhuizen, kan dat veel stress met zich meebrengen. Een goede voorbereiding is ook in de verhuizerswereld het halve werk. Op welke manieren je de daadwerkelijke verhuisdag soepel kan laten verlopen? In tien stappen laten wij je dat zien!

Stap 1 (12 weken voor de verhuisdag):

Drie maanden voor de verhuizing beginnen met de voorbereiding is voldoende. Plan verhuisactiviteiten met behulp van een checklist. Zo vergeet je voor de verhuisdag geen enkel onderdeel.

Stap 2 (11 weken voor de verhuisdag):

Zorg dat je huur- en/of koopcontracten in orde zijn. Wanneer je net voor de verhuisdag erachter komt dat het contract niet klopt, veroorzaakt dit veel stress. Regel dit dus op tijd!

Stap 3 (10 weken voor de verhuisdag):

Met nog ruim twee maanden te gaan is het tijd dat je de datum van de verhuisdag vastlegt bij je verhuisbedrijf. Informeer ook je familie/vrienden over de verhuizing, zodat ook zij niet voor verrassingen komen te staan.

Stap 4 (8 weken voor de verhuisdag):

Geef wijzigingen door aan energie- en telecombedrijven. Deze bedrijven hebben enkele weken nodig om de veranderingen door te kunnen voeren. Plan deze afspraken daarom ruim van tevoren in!

Stap 5 (7 weken voor de verhuisdag):

Zoek de zaken uit die je mee kunt nemen naar je nieuwe onderkomen. Daarmee maak je al vroeg een onderscheid tussen wat wel én niet mee kan, zodat je de overgebleven spullen alvast kunt wegbrengen.

Stap 6 (6 weken voor de verhuisdag):

Nu moeten de accessoires worden gekocht om de verhuizing in gang te zetten. Koop de juiste hoeveelheid verhuisdozen en inpakmateriaal. Dat kan je in de meeste gevallen bij je verhuisbedrijf regelen.

Stap 7 (4 weken voor de verhuisdag):

Leg het definitieve vervoermiddel vast voor de verhuisdag. Overleg al bij stap 3 met je verhuisbedrijf welke vervoermiddelen beschikbaar zijn.

Stap 8 (3 weken voor de verhuisdag):

Begin alvast met het inpakken van de verhuisdozen. Kies vooral voor de spullen die je dagelijks niet meer nodig hebt. Dat scheelt flink wat tijd en stress richting de laatste dagen voor de verhuizing.

Stap 9 (2 dagen voor de verhuisdag):

De voorbereiding op je verhuizing is bijna afgelopen en je bent klaar om te verhuizen! Maak alleen nog wel je oude én nieuwe onderkomen schoon. Dat kan je zelf, of door een schoonmaakbedrijf laten doen.

Stap 10 (de verhuisdag!):

Je kunt nu zorgeloos verhuizen! De checklist is compleet en met een voldaan gevoel kan je op reis. Veel plezier in je nieuwe onderkomen!

Voorbereiding voor je verhuizing?! Wat te doen?