Een internationale verhuizing? Opgelet!

Ben jij van plan om internationaal te gaan verhuizen? Dan komt daar veel meer bij kijken dan een ‘gewone’ verhuizing binnen Nederland. Wij zetten daarom speciaal voor jou een aantal punten op een rij! 

Het intakegesprek

Voor een internationale verhuizing is het belangrijk om eerst te kijken hoeveel spullen er van het oude naar het nieuwe adres moeten. Wij hoeven voor het intakegesprek gelukkig niet helemaal de hele wereld over te vliegen! Daarvoor is een Skype of WhatsApp gesprek erg handig als je in het buitenland woont. Zo kunnen wij samen de inboedel bespreken en hebben wij ook nog eens face-to-face contact. Naar aanleiding van de intake ontvang je van ons een offerte met een verhuisadvies, volledig afgestemd op je eigen wensen. Tevens bespreken we de verhuisplanning.

Relocation service

Wij zorgen er niet alleen voor dat al je waardevolle spullen op de gewenste eindbestemming terecht komen, maar wij regelen ook alles wat er voor, tijdens en na een emigratie komt kijken! Wij bieden namelijk een relocation service aan waarmee wij je helpen met een goede start op je nieuwe bestemming. 

Denk hierbij aan papierwerk zoals verzekeringen, douanepapieren en vervoersdocumenten. Maar ook begeleiding in in de zoektocht naar een school voor je kinderen. Onze verhuisadviseur staat voor je klaar om al je zorgen weg te nemen.

20190720 DeJongVerhuizigen 0004.MP4.09 48 33 15.Still002

Je inboedel inpakken

Bij het verhuizen van de inboedel worden de spullen vaak zelf ingepakt door de verhuizers van De Jong Verhuizingen! Uiteraard de kleine inboedel in alle dozen, maar ook meubelstukken als bedden, kasten, tafels en stoelen. Elk item wordt verpakt in noppenfolie en karton. Waarom? Omdat een verhuizing overzees er soms ruig aan toe kan gaan. Wij willen niet dat de inboedel van onze klanten beschadigt raakt en kapot uit de dozen komt!

Alle items die zijn ingepakt in Nederland door onze eigen verhuizers krijgen een nummer. Zo kan er bij het uitpakken precies worden gekeken of er wat ontbreekt!

inpakken met folie

Maar hoe werkt het precies als mensen náár Nederland willen verhuizen? Voor verhuizingen buiten de Europese Unie werken wij nauw samen met partners en agenten die aangesloten zijn bij de FEDEMAC. FEDEMAC zorgt ervoor dat alle aangesloten verhuisbedrijven aan dezelfde kwaliteitsnormen voldoen. Dit geeft je de garantie die je van de erkende verhuizer mag verwachten.

Samen regelen wij zowel de import als de export in Nederland. De inboedel wordt geladen door het verhuisbedrijf in het buitenland én wij lossen de inboedel weer in Nederland.

De verhuizing zelf

Op het moment dat je zeker weet dat je naar het buitenland wilt verhuizen, komt er een container voor de deur bij je oude adres. Op de afgesproken datum wordt de inboedel ingeladen door onze handige verhuizers. Daarbij kunnen zelfs auto’s mee, dus je hoeft niet zelf het hele eind in de auto zitten naar je nieuwe adres!

Bij de verhuizing krijg je als klant ook nog een keuze uit gecombineerd verhuizen of speciaal verhuizen. Bij een niet al te grote inboedel én een land wat erg in trek is, zal een gecombineerde verhuizing de beste optie zijn. Kan dat niet, dan neem je veel spullen snel mee met een speciale container. Daarbij kan je de voorkeur van de data ook nog eens zelf bepalen!

fedemac verhuizing

Meer handige weetjes?

Lees dan ook eens onze andere blogs

Een internationale verhuizing? Opgelet!