5 tips voor een veilige winterstalling voor jouw boot en caravan!

Het zonnige en warme zomerweer van deze eerste dagen in september beweren anders, maar de zomervakantie zit er toch echt weer op! Dit betekent niet alleen dat het eerder donker en kouder wordt, maar ook dat de meeste mensen hun caravan, zeilboot, sloep, motor of andere seizoensgebonden voertuigen klaar maken voor de winterstalling.

Echter, waar doe je dat? Hoe kies je een betrouwbare locatie? En waar moet je allemaal rekening mee houden tijdens het veilig opslaan van één van je favoriete bezittingen? Wij geven je graag 5 tips in de zoektocht naar een juiste winterstalling.

1. Kies een goed beveiligde en geklimatiseerde opslaglocatie

Jij bent toch ook trots op je schitterende boot en/of caravan? Naast het goed onderhouden van je waardevolle bezit, is ook het zoeken naar een beveiligde opslagplaats van groot belang. Staar je daarom niet blind op goedkope prijzen, maar ga op zoek naar betrouwbaarheid. Kies ten alle tijde voor een beveiligde omgeving die gebruik maakt van de juiste alarmsystemen en inbraakpreventie technieken.

Let verder op de klimaatomstandigheden van je opslaglocatie. Je wilt natuurlijk niet in slecht geïsoleerde panden je spullen opslaan. Vermijd ook zoveel mogelijk buitenopslag locaties want UV-straling is niet goed voor bijvoorbeeld ramen, stickers en caravanbanden

Beveiligde inboedelopslag en self storage Friesland

2. Self-storage combinatie

Het is jouw boot of jouw motor! Kortom; je wilt er bij kunnen wanneer jij dit nodig acht. Ga daarom op zoek naar een partner die erg flexibel is qua openingstijden en je de optie biedt om ten alle tijd bij je spullen te kunnen. Een handige tip is daarom ook om op zoek te gaan naar een partij die self-storage opties aanbiedt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het huren van een eigen box of container die groot genoeg is voor niet alleen je boot, caravan of motor. Enkele voorbeelden zie je in onderstaand filmpje. 

Voordelen hiervan zijn:

  • Sommige partijen bieden een gratis ophaalservice aan;
  • Je kunt naast je trotste bezit ook nog andere spullen opslaan;
  • Je hebt de vrijheid om er bij te kunnen wanneer jij wilt;
  • Enkele aanbieders geven je ook de mogelijkheid om ter plaatse onderhoud te verrichten.

3. Kijk verder dan watersportbedrijven of een lokale boer

Veel mensen maken gebruik van een lokale boer of één van de vele watersportbedrijven die die ons land, maar ook zeker Friesland, rijk is voor het opslaan van hun boot, caravan of motor. Uiteraard biedt dit genoeg voordelen, maar vergeet niet dat je bij een lokale boer niet goed verzekerd bent bij eventuele schade en er in de meeste gevallen amper sprake is van goede beveiliging.

Watersportbedrijven laten je vaak gebruik maken van een bepaalde periode om je boot op te slaan. Meestal loopt dit van september tot en met mei. Maar wat doe je als je je boot voor een langere periode wilt stallen vanwege onvoorziene gebeurtenissen of een verhuizing? Ook hiervoor geldt: ga voor flexibiliteit! Niet alleen qua looptijd, maar ook qua contractvoorwaarden.

Container huren Friesland

4. Zoek een winterstalling in de buurt

Woon jij in Friesland? Zorg dan dat jij op zoek gaat naar een betrouwbare partner bij jou in de buurt. Je bent niet alleen sneller bij je spullen, maar vaak zijn de lijntjes ook een stuk korter. Opslagbedrijven kunnen ook vaak meer voor je betekenen in het ophalen en brengen van je spullen, als jij zelf niet in de gelegenheid bent.

5. Huur een opslagcontainer

Heb jij wel eens gedacht aan het huren van een complete box of container? Ja, dat lees je goed! Want vaak past een boot of motor prima in een container. Hierdoor voeg je niet alleen een extra stuk beveiliging toe aan je waardevolle bezit, maar heb je ook de optie om de hele container te benutten en meer spullen van je eigen inboedel op te slaan.

Container huren voor winterstalling boot

Alle winterstalling tips op een rij

Tot slot vatten wij onze tips nog graag even voor je samen:

  1. Ga voor een goed beveiligde locatie met klimaatregeling;
  2. Zorg ervoor dat je altijd bij je spullen kunt;
  3. Kies voor flexibiliteit en geen langdurige contracten;
  4. Neem een opslaglocatie dicht bij jou in de buurt;
  5. Denk verder dan alleen stalling, maar ook aan onderhoudsmogelijkheden;
  6. Maar bovenal; kies een betrouwbare partner!

Beveilige opslaglocatie Friesland

 

5 tips voor een veilige winterstalling voor jouw boot en caravan!