Praktische verhuistips

Algemeen

De dag van uw verhuizing nadert en wij realiseren ons terdege dat dit een zeer drukke tijd is voor u en uw familie. Omdat u al aan een heleboel dingen denken moet, hebben wij een lijstje met praktische tips opgesteld als geheugensteun. Deze tips zullen ertoe bijdragen dat de verhuizing, zowel voor u als voor ons soepel zal verlopen.

Parkeerplaats verhuisauto

Staan er overdag auto’s bij u voor de deur geparkeerd? Wilt u dan proberen om in overleg met de buren plaats vrij te houden voor onze verhuisauto?

Binnenlift

Als u in een flatgebouw woont, verzoeken wij u om de huismeester van te voren op de hoogte te stellen van uw verhuizing in verband met het gebruik van de interne lift. DE JONG VERHUIZINGEN heeft ook kaarten beschikbaar waarmee u overige bewoners op de hoogte kunt stellen van uw verhuizing.

Wat moet u apart houden?

Voordat de verhuizers arriveren, dient u ervoor te zorgen dat alle spullen die u meeneemt in uw handbagage apart gehouden worden van de rest van de inboedel zodat ze niet per ongeluk in de zending terechtkomen. Te denken valt hierbij aan paspoorten, rijbewijs, reisbescheiden, medische dossiers, bank- & verzekeringspapieren, trouwboekje etc. ook sieraden en andere waardevolle zaken en uiteraard spullen die tot op het laatste moment nodig zijn zoals toiletartikelen, speciaal speelgoed (knuffel).

Gevaarlijke goederen

De volgende gevaarlijke goederen kunnen niet worden geaccepteerd voor verzending. Zorgt u er alstublieft voor dat deze goederen voor de verhuisdag niet meer in uw huis aanwezig zijn: brandbare vloeistoffen alcohol, smeermiddelen, antivries mengsels, reinigingsmiddelen, vlekkenmiddelen voor kleding en kantoorapparatuur, ontvlambare stoffen aanstekervloeistoffen, lucifers, lampolie, verf, beits, vernis, lijm en kleefmiddelen, gastanks, houtskool/briketten, butaan-/propaangas /benzine, olie etc. corroderende middelen zuren, gootsteen ontstopper, bleekmiddelen, batterijen nat en droog, roestwerende middelen, fotografisch zuur (gebruikt bij het ontwikkelen van filmrolletjes) en waterzuiverende middelen (zwembaden) samengeperste gassen spuitbussen, brandblussers en zuurstoftanks (duiksport) en– explosieve vuurwerk, flitslampen, munitie en wapens.

Voedsel en (alcoholische) dranken

Let erop dat er geen bederfelijke etenswaren en open flessen kunnen worden ingepakt. Check van te voren zorgvuldig de eventuele beperkingen op import van voedsel en drank in het land van bestemming.

Hoe kan ik de verhuizing voorbereiden?

Indien u meer dan één zending heeft bijvoorbeeld luchtvracht en zeevracht of zeevracht en opslag zouden wij het zeer op prijs stellen als u van te voren de goederen op bestemming sorteert. Voor de grotere stukken hebben wij stickers lucht/zee/opslag/’niet mee’ beschikbaar. Laat het ons tijdig weten als u niet voldoende stickers heeft ontvangen. Voor de kleinere in dozen te verpakken goederen geldt dat het handig is als de goederen voor verschillende bestemming op zo’n manier van elkaar zijn gescheiden dat er geen mix-up kan ontstaan.

Goederen bevestigd aan vloeren, wanden en plafonds

Als u vaste vloerbedekking meeneemt zorgt u er dan voor dat deze vooraf (professioneel) is losgehaald. Lampen dienen van te voren van plafonds en wanden te zijn gedemonteerd tenzij er speciale aandacht voor nodig is door onze verhuizers (bijv. kroonluchter die moet worden ingekrat). Decoratie of andere zaken die vast aan muren zijn bevestigd dienen vooraf te worden losgehaald. Schilderijen en andere ingelijste kunst kunnen aan de wand blijven hangen. De verhuizers zullen deze op de verhuisdag verpakken.

Gasapparaten

De leidingen van deze apparaten dienen vakkundig (d.w.z. volgens de gemeentelijke voorschriften) ontkoppeld te zijn.

Koelkast/vriezer

Vergeet deze niet op tijd uit te schakelen. Een veilige marge is 48 uur van te voren. Om schimmel te voorkomen dient u de binnenkant en buitenkant zorgvuldig schoon te maken en te drogen. Vergeet hierbij de filters niet en behandel de rubberen randen met talkpoeder tegen uitdrogen. Het is aan te bevelen om absorberend materiaal in het apparaat te leggen. Bijv. nylon kous met kattengrind of gemalen koffie. Ook voor andere keukenapparaten zoals oven, magnetron, frituurpan, broodrooster etc geldt dat ze grondig moeten worden gereinigd.

Wasmachine

Na gebruik van een wasmachine blijft er gemiddeld 2 liter water in het filterhuis achter. Daarom is het noodzakelijk de avond voor de afhaaldatum het filter leeg te maken en te drogen. Hoewel wij de trommel met verpakkingsmateriaal kunnen blokkeren is het beter als de trommel vooraf door u wordt vastgezet met de originele hiervoor bestemde beugels. Indien uw wasmachine d.m.v. een vaste stroomverbinding aangesloten is, adviseren wij u de schakelaar door een installateur te laten demonteren. Ook hier kunt u de rubberranden met talkpoeder beschermen tegen uitdrogen.

Computer en andere elektrische apparatuur

Als u de originele dozen nog heeft, is het verstandig deze weer te gebruiken tijdens de verhuizing. Volg de instructies in de handleidingen met betrekking tot het transport van dergelijke apparatuur. Wij raden het aan dat u zelf uw apparatuur ontkoppeld en de draden labelt. Op deze manier is het eenvoudig om op bestemming alles weer aan te sluiten. Haal de batterijen uit elektrische apparatuur. Batterijen worden beschouwd als gevaarlijke goederen en mogen niet worden verscheept.

Waterbed

DE JONG VERHUIZINGEN kan zorgdragen voor het legen van uw waterbed op het laadadres. Afhankelijk van het soort bed doen we dit zelf of besteden we het uit aan een specialist. Een andere mogelijkheid is dat u zelf contact opneemt met de leverancier van uw bed. Dit geldt vooral als uw bed nog onder de garantietermijn valt. In veel gevallen zal de leverancier dan zorgdragen voor het legen van het bed zodat de garantie niet vervalt.

Fietsen, tuingereedschappen, barbecue, bloempotten, golf sets etc.

In verschillende landen vindt er een intensieve inspectie plaats op goederen die met aarde in aanraking komen ter voorkoming van het overbrengen van plantenziekten. Let u er daarom op dat deze goederen grondig gereinigd zijn om op de bestemming problemen te voorkomen

Waarom kiest u voor De Jong Verhuizingen?

  • Garantiecertificaat tot €100.000,-
  • Geen aanbetalingen op uw verhuizing
  • Hoge klantwaardering
  • Al 100 jaar een vertrouwd familiebedrijf 

Vraag direct een offerte aan icon_button

Liever een uitgebreide offerte?

Gebruik dan ons uitgebreide offerte formulier.