Verhuizen van de Randstad naar het Noorden vanwege corona?

De woningmarkt staat op zijn kop. Is dat nieuws? Nou nee, niet echt. De prijzen van huizen stijgen immers al een aantal jaren en records worden gebroken. Zelfs het coronavirus heeft de huizenmarkt niet doen instorten. Integendeel; de stijging van de prijzen neemt alleen maar toe. Een populaire regio om naar toe te verhuizen is onze mooie regio: Zuidwest Friesland.

Randstad naar het Noorden

Thuiswerken en meer ruimte

De coronacrisis en verhuizen, is dit een goede combinatie of niet? Heeft het virus voor een positieve switch gezorgd of juist niet? Hoe je het ook wilt noemen, het blijft een feit dat door corona veel mensen zijn gaan thuiswerken en ze daardoor meer en meer de drukte van de stad willen inruilen voor de rust en de ruimte van het Noorden. Het is niet voor niets dat er dit jaar veel meer gefilterd wordt in Funda op woningen met veel kamers (lees: optie tot thuiskantoor) en het hebben van een tuin. Herkenbaar?

Verhuizen in coronatijd: Ja of nee?

Stel jij hebt een baan in Amsterdam en sinds het coronavirus hoef je maar één of twee keer per week naar onze hoofdstad of misschien wel helemaal niet meer. Blijf je dan in de Randstad wonen waar je misschien wel drie keer zoveel betaald voor een woning met minder groen en ruimte dan in Friesland? En wetende dat het vanuit het zuidwesten van onze provincie slechts één uur tot anderhalf uur rijden is naar Amsterdam?

Wij van De Jong Verhuizingen zijn gevestigd in het hart van Zuidwest Friesland en wij mogen dit jaar veel meer verhuizingen verzorgen van Randstedelingen die besloten hebben hun woonplaats in te ruilen voor (Zuidwest) Friesland. Mensen geven aan meer en meer op zoek te zijn naar ruimte, maar ook dat thuiswerken door hun werkgever wordt gestimuleerd en voor de toekomst een blijvertje zal zijn.

Waarom verhuizen naar het Noorden?

Na diverse nieuwsberichten, onderzoeken en eigen klantengegevens met elkaar te hebben vergeleken kunnen we concluderen dat verhuizen naar het Noorden een groeiende trend aan het worden is. Want:

  • Je krijgt veel meer waarde voor je geld. Lees: een groter huis en een grotere tuin.
  • Je leeft in een omgeving die groener en rustiger is.
  • Je bent snel in de Randstad.
  • Thuiswerken wordt meer gestimuleerd.
  • En ja, Friesland biedt zoveel moois!

verhuizen ruimte corona

Meer weten?

Ben jij van plan om te gaan verhuizen van de Randstad naar het Noorden en heb je tips nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze persoonlijke adviseur Peter de Jong en wij vertellen je meer over onze regio, de plaatsen en de mogelijkheden van onze full-service verhuizingen. Ook voor het tussentijds opslaan van je spullen zijn onze mogelijkheden sinds kort enorm uitgebreid.

Neem vrijblijvend contact op met onze verhuisadviseur

Verhuizen van de Randstad naar het Noorden vanwege corona?