Verhuizen naar en van Terschelling: de ervaringen van Wim van der Meer

In 2018 verhuisde Wim van der Meer samen met zijn vrouw van de provincie Zeeland naar Terschelling. Onlangs pakten zij samen wederom ‘hun biezen’ en vertrokken ze weer naar het vasteland. Beide keren hielp De Jong Verhuizingen met het verhuistraject. Hoe zijn deze verhuizingen Wim en zijn vrouw bevallen?

verhuizen naar terschelling

Van Zeeland naar Terschelling

Jullie zijn twee jaar geleden verhuist van Zeeland naar Terschelling. Vanwaar deze stap?

“Dat kwam door mijn nieuwe baan als hotelmanager bij Westcord Hotel Schylge. Daar ben ik in 2018 aan de slag gegaan. Om dan elke dag heen en weer te reizen van Zeeland naar Terschelling is geen optie. Samen met mijn vrouw ben ik daarom verhuist naar Terschelling. Ook zij heeft een tijdje in hetzelfde hotel gewerkt en samen hebben wij daar twee jaar lang met veel plezier gewoond.”

Wat was dan precies de reden dat jullie onlangs weer zijn verhuisd naar het vasteland?

“Mijn vrouw kreeg een baan aangeboden op het vasteland. Na veel wikken en wegen hebben wij de keuze gemaakt dat ik deze keer haar zou gaan volgen. In het verleden gebeurde dat namelijk altijd andersom en vertrokken wij altijd als ik een andere baan kreeg. Nu was het haar tijd."

Hoe zijn jullie in contact gekomen met De Jong Verhuizingen?

“Wij zijn ons gaan oriënteren op een Fries verhuisbedrijf omdat wij naar Friesland gingen verhuizen. Een aantal verhuisbedrijven hebben wij aangeschreven en daarna zijn wij gaan vergelijken. Na het contact met Peter de Jong was onze keuze snel gemaakt. Dat was het meest aangename gesprek van iedereen. Hij nam de moeite om naar Zeeland te rijden en onze inboedel ter plekke te inventariseren. Het contact was ook fijn en oprecht, waardoor wij er een goed gevoel bij kregen. Geen logge organisatie waarbij je nummer ‘weet ik hoeveel’ bent. Ook de communicatie via de telefoon en e-mail verliep goed en als er onduidelijkheden waren werd dat meteen op een nette manier opgelost.”

Het verhuistraject beschreven

Hoe verliep de verhuizing?

“In Zeeland werd er samengewerkt met een lokale verhuizer. Twee mensen van De Jong Verhuizingen kwamen toen onze kant op en pakten op maandag alle inboedel in. Op dinsdag werd samen met de lokale verhuizer uit Middelburg de vrachtwagen ingericht en vertrokken ze vervolgens weer richting Friesland. Op woensdagochtend ging de inboedel mee op de eerste boot naar Terschelling, waar in de middag alles werd uitgeladen en ze diezelfde dag nog vertrokken. Het gehele traject verliep vlekkeloos.”

midsland terschelling verhuizenOp Terschelling (Midsland)

Dus was bij de verhuizing van Terschelling naar Heerenveen voor jullie de keuze al snel duidelijk?

“Ja, wij wilden niemand anders dan De Jong Verhuizingen. Voor de tweede verhuizing hebben wij daarom een mailtje gestuurd naar Peter. Wij kwamen toen in contact met zijn broer Maurits. Vervolgens deden wij hetzelfde trucje als een paar jaar eerder, alleen was de afstand van het verhuizen nu korter. Na de offerte zijn wij eigenlijk meteen akkoord gegaan.

In een kort tijdsbestek moest alles geregeld worden en wij wisten dat het goed voelde bij De Jong Verhuizingen. Ook deze verhuizing werd weer in een tijdsbestek van drie dagen gedaan. Mede door corona mochten de verhuizers maar met twee personen in de vrachtwagen zitten. Daarom werd er weer op maandag ingepakt, op dinsdag werd de auto ingeladen met verhuizers op Terschelling en ging de vrachtwagen met de middagboot naar het vasteland. Woensdagochtend om 8.00 uur stond de vrachtwagen al met de inboedel bij ons voor de deur!”

Verhuizen naar Heerenveen

Conclusie: de ervaringen met De Jong Verhuizingen zijn positief te noemen?

“Zeker weten! De beloftes zijn ook allemaal waargemaakt. Het belangrijkste is dat het contact goed is en de verhuizers waar je mee werkt het ook waarmaken. Dat was allemaal dik in orde. Ook de verhuizers zijn heel correct, menselijk en meedenkend. Ze zoeken naar oplossingen en kijken niet naar beperkingen. Voor ons blijft een verhuizing natuurlijk altijd spannend. Voor de verhuizers is het een hele simpele logica. Ik heb er respect voor hoe zij dat doen. Daarnaast ging alles in een vriendelijke, verzorgde sfeer. Veel bedrijven kunnen nog veel leren van de manier van werken van De Jong Verhuizingen.”

Verhuizen naar en van Terschelling: de ervaringen van Wim van der Meer